Om oss


Boråsregionen har en stark tradition inom detaljhandel och som Nordens ledande område inom distanshandel. Vi har byggt upp en kompetens inom logistik och en välutvecklad infrastruktur som ger oss en fördel jämfört med andra, och som utgör grunden för en framgångsrik digital handel. Men det som verkligen gör regionen unik är människorna. Här kryllar det av erfarna entreprenörer som har viljan att förverkliga sina visioner och stora idéer. Med en gemensam syn och ett engagemang för Boråsregionen har det gett upphov till föreningen E-handelsstaden Borås.

E-handelsstaden Borås startades 2014 som en ideell förening på initiativ av tre drivna e-handelsknallar ifrån Borås och redan då togs de första initiativen till de populära frukostmötena. Året efter; 2015 gick föreningen över till en ekonomisk förening och visionen om att befästa Borås som Nordens självklara handelsnav sattes. En vision som föreningen tillsammans med sina medlemsföretag jobbar mot dagligen för att uppnå!

Föreningens målsättning är att utveckla regionens position som ett modernt handelsområde in i framtiden och skapa möjligheter till investeringar, etableringar och tillväxt.

E-handelsstaden Borås är en plattform med stort samspel mellan näringslivet, Borås Stad, Högskolan i Borås och övriga utbildningsaktörer. Vår vision är att Boråsregionen ska bli Nordens självklara handelsnav!

Ladda ner broschyr

ehandelsstaden_logistik

Våra fokusområden


Vi har identifierat tre huvudområden där vi tillför resurser för att driva utvecklingen.

ikoner

Kompetens

Målet är att utveckla regionens utbildningsmöjligheter och säkra tillgången på kompetent arbetskraft. Det gör vi med ett fokus på forskning och utveckling samt genom att kartlägga kompetensbehov, konkretisera utbildningsplaner och arbeta för genomförande av relevanta utbildningar. Vi kommer behöva YH-utbildningar, företagsspecifika kurser och akademiska utbildningsprogram.

Arbetsgrupp:

Johnny Eriksson, Ellos Group AB (sammankallande)
Per Carlsson, Netonnet Group
Mikael Rosendahl, Ateljé Margaretha
Mikael Löfström, Högskolan i Borås
Tina Arekvist Lundell, Vuxenutbildningen i Borås
Sten Selin, Viskan System
Ann-Helen Segota, Borås Stad
Karina Andersson, Konsult
Henrik Koskela, Borås Yrkeshögskola

Nätverk

Knallekulturens arv är starkt i Boråsregionen och vi tror på affärer via möten. Därför träffas vi regelbundet på frukostmöten och andra events. Här kan du ta del av intressanta föreläsningar, diskutera E-handelns framtid och skapa nya kontakter och samarbetspartners till ditt företag. Tillsammans kan vi påverka och få branschen att växa ännu mer. Självklart ska även du vara med!

Arbetsgrupp:

Jeanette Regnér, E-handelsstaden Borås
Patrick Lundvall, NYCE solutions
Helena Bragée, Pulsen Retail AB
Sara Draheim, Viskan System AB
Alva Alsin, Rivercode
Tina Nyberg, Storasyster


Logistik

Som medlem får du tillgång till en plattform för att samordna och utveckla logistikområdet. Vi arbetar med logistik för all typ av handel i Boråsregionen och inom områden som till exempel konsumentinsikt, logistiklösningar, informationstekniska hjälpmedel och intelligenta transportsystem. Det innefattar allt från forskning och internationell trendspaning till att initiera och driva företagsgemensamma projekt. Vårt mål är att sprida kunskap och därigenom ge konkurrensfördelar till medlemsföretagen. Swedenlogistics ingår nu i E-handelsstaden Borås Logistik.

Arbetsgrupp:

Peter Sprigg, Helge Nyberg (sammankallande)
Dag Ericsson, Professor Emeritus (Tripod projektet)
Hans Nyhlén, Konsult
Peter Axelberg, Högskolan Borås
Ulf Nordgärd, Konsult
Jesper Andersson, SPEED Group
Gunnar Hellsten, Högskolan Borås

Kontakt


Verksamhetsansvarig E-handelsstaden Borås
Jeanette Regnér
Telefon: 0704-836100
E-mail: jeanette.regner@ehandelsstaden.se

Näringslivsutvecklare Borås Stad – Sara Thiel
Telefon:
E-mail: sara.thiel@boras.se

Kompetens – Johnny Eriksson
Telefon: 033-16 04 51
E-mail: johnny.eriksson@ellos.se

Nätverk – Patrick Lundvall
Telefon: 0702-621603
E-mail: patricklundvall@gmail.com

Logistik – Peter Sprigg
Telefon: 0321-263 13
E-mail: peter.sprigg@helge-nyberg.com

Senior advisor – Arne B Andersson
Telefon: 0730-790552
E-mail: arne.b.andersson@postnord.com

En region med ambitioner


Boråsregionen är ett modernt center för handel grundat på en lång tradition av entreprenörskap. Textilindustrin har fortfarande stort inflytande, även om vårt fokus har riktats om från produktion till innovation.

ehandelsstaden_ehandel

 

Styrelsen


Anders Halvarsson, ordförande
Hanna Moisander
Mikael Rosendahl
Peter Sprigg
Mikael Löfström
Tina Arekvist Lundell
Anders Glemfelt
Per Henriksson
Tony Olofsson
Sten Selin, suppleant
Sophia Jonsson, suppleant
Per Carlsson, suppleant
Johnny Ericsson (adjungerad)
Jeanette Regnér (adjungerad)