Digital föreläsning – Lucas Regnér, Anne Lewis Strategies

Hur det amerikanska valet avgjordes online och vad Sverige kan lära

Lucas är en av få svenskar som har en central roll i demokraternas digitala kampanjmaskineri. Sedan 2018 har han haft ett finger med i den digitala strategin för flera framstående demokraters primärvalskampanjer, så som New Yorks senator Kirsten Gillibrand, Indianas borgmästare Pete Buttigieg och president-elect Joe Biden.

Under föreläsningen kommer Lucas att diskutera hur det amerikanska presidentvalets mest dramatiska kamper utspelade sig på plats i Georgia, Pennsylvania och Arizona – men gräsrotsfinansierades online av vanliga amerikaner från hela landet. Han tar även upp hur svenska företag, frivilligorganisationer och partier kan ta lärdom av hur amerikanska val vinns online.

Lucas är född och uppvuxen i Borås. Idag bor han i Washington DC är Associate Vice President på Anne Lewis Strategies, en av de främsta digitala strategibyråerna för demokrater och nonprofits i USA.

Moderator: Arne B Andersson
Arne samtalar med Lucas kring hur kampanjandet bedrevs online, samt reflekterar på hur pandemin har påverkat den amerikanska e-handeln.

SE FÖRELÄSNINGEN HÄR!