Nu öppnar vi upp anmälan för LDI 2023!

E-HANDELSSTADENS LEDARSKAPSPROGRAM
LDI (LEADERSHIP & DEVELOPMENT INITIATIVE)

Syftet med LDI är att deltagarna ska skapa ett eget nätverk, få personlig utveckling och ges flera verktyg inför framtida ledaruppdrag.
Nätverket ska också vara en plattform för föreningens medlemsföretag att utveckla kompetensen inhouse, så att vi kan sprida kunskap och därigenom stärka vår position som Nordens självklara handelsnav. Då blir det också attraktivt  att stanna i Boråsregionen.

Läs mer om programmet och anmälan här!

3 JUNI – EXIT 2022

Kavalkaden av innovation, examensarbeten, ceremonier, skratt och glädjetårar är tillbaka. Äntligen slås dörrarna upp igen för ett fysiskt EXIT 2022!

Högskolan i Borås välkomnar till en heldag med fokus på avgångstudenterna som gör sig redo för framtidens samhällsutmaningar. I ett fullspäckat program ger de ett oförglömligt avsked, samtidigt som övriga samhället får ett smakprov på vad framtidens innovatörer går för.

LÄS MER HÄR!

E-NETWORK BAR – AFTER WORK 4 MAJ 16:00-18:00

Välkommen till Business Gallery i Textile Fashion Center på mingel, skön musik, ett glas vin, en kall öl och tilltugg. Evenemanget är gratis och öppet för medlemmar i E-handelsstaden, Creative Cluster samt Tex! by Marketplace men du får gärna ta med en vän/kollega. Anmälan krävs och är bindande. Vi har ett begränsat antal platser.

Anmäl dig här

Checkout Borås, Åhaga – 13 april

SOM ETT E-HANDELSEVENT, FAST MEST PAUSER.

Om ett traditionellt e-handelsevent innehåller föreläsningar och några få pauser, så är den här kvällen precis tvärtom. Här är det viktiga allt roligt som pågår i pauserna och efter att det traditionella e-handelseventet har stängt. Då människor får tid att mötas, diskutera och dela med sig av sina erfarenheter och utmaningar med likasinnade.

Då och då kommer pauserna att avbrytas av dueller i en boxningsring. I ena ringhörnan står e-handelsexperten Arne Andersson som kommer att utmana bland andra Kristina Hermansson, CCO Cellbes, Carola Tiberg, Marketing Manager NetOnNet, Stefan Svensson, COO Nelly, Sara Kempe, Columbus och Bengt Wessborg, SQLI Nordics i korta dueller!

Det blir dessutom DJ, flera barer, tokigheter, Arcade Room med en massa flipperspel och en lounge för avslappnade möten. Och för de som är hungriga på annat än e-handelsinspiration finns det mat. Välkommen.

Läs mer och anmäl dig här!

 

 

Student se hit! Möt näringslivet 30 mars

Vi har skapat en mötesplats för studenter och näringsliv
Inom e-handelsbranschen – e-handel, logistik och it/tech – finns en stor bredd av yrkesroller och bolag. Nu vill vi ge dig som studerar chansen att träffa företag i branschen och knyta kontakter för framtiden.

30 mars bjuder vi in ​​dig till vår mötesplats, där du blir inspirerad i ditt val av yrke och samtidigt får chansen att träffa framtida arbetsgivare. Passa också på att etablera kontakter med företag inför kommande praktik och examensarbete.

Dag: Onsdag 30 mars
Tid: Kl 9.00-11.30
Plats: Lokal Vestindien i Textile Fashion Center

Mötesplatsen är en del av vårt heldagsevent Digital Business Borås. Tag chansen att lyssna på John Holmbergs föreläsning ”Att tänka framåt och strategiskt i en komplex värld” – läs mer här – som startar i direkt anslutning till mötesplatsen kl 11.30.
Vi bjuder på något lätt att äta. Varmt välkommen!

 

(Senast 28 mars)

 

 

FÖLJANDE FÖRETAG ÄR KLARA
Vill du veta mer om vilka som kommer att delta? Vi kommer löpande att uppdatera hemsidan med deltagande företag. Redan klara företag kan du se här – klicka på respektive logga för att läsa mer.

RAPPORT FRÅN NY OCH NRF

Arne rapporterar från New York och världens största retailevent – NRF

Ett av årets absolut största och viktigaste inspirations- och mingelevent för handlare ”NRF 2022 – Retails big show” ägde rum i New York 16-18 januari. Vår senior rådgivare Arne B Andersson var på plats och rapporterade live den 18 januari, kl 13.00. Det övergripande temat för årets konferens var ”Acceleration”. Programmet var fullspäckat med 100-tals föreläsningar med vitt skilda teman och själva expodelen består av flera hundra utställare. Läs mer om NRF här 

Se webinaret HÄR!

 

 

E-network bar – After Work 24 november

Välkommen till Business Gallery i Textile Fashion Center på glögg, ett glas vin, en kall öl och tilltugg.
Mingla till tonerna av lite julmusik och lyssna på medlemmar från Team Rynkeby som berättar om sin verksamhet.
Evenemanget är gratis och öppet för medlemmar i E-handelsstaden, Creative Cluster samt Tex! by Marketplace, men du får gärna ta med en vän/kollega.
Ni som kommer är friska, gärna vaccinerade och följer de riktlinjer som gäller.
Anmälan krävs och är bindande.

Anmäl dig här!

LDI 2021/2022

Nu är årets ledarskapsprogram LDI igång och 18-19 oktober startade programmet upp med två fullspäckade heldagar, ledda av Göran Persson på Yxhammargården i Borås.

Syftet med LDI är att deltagarna ska skapa ett eget nätverk, få personlig utveckling och ges flera verktyg inför framtida ledaruppdrag.
Nätverket ska också vara en plattform för föreningens medlemsföretag att utveckla kompetensen inhouse, så att vi kan sprida kunskap och därigenom stärka vår position som Nordens självklara handelsnav. Då blir det också attraktivt för unga ledare att stanna i Boråsregionen.

Läs mer om programmet här.

23 oktober – Textile Fashion Center Day

Den 23 oktober bjuder Textile Fashion Center in till öppet hus! Upptäck – Upplev – Inspireras av historiens och framtidens textil och mode. Textile Fashion Center Day är en dag med unika möjligheter att komma ”bakom kulisserna” i Borås center för textil och mode.

Bland annat visas Textilhögskolans unika labbmiljöer och Smart Textiles Showroom med exempel på forskningsresultat, produktutveckling och framtidens hållbara textil och mode.

Textilmuseet guidar i sina ”dolda” samlingar och under dagen invigs en utställning med texstilkonstnären Ian Berry. Där visas uppmärksammade multimediautställningen Craft Rituals och Ung Svensk Form liksom permanenta utställningar. Barnfamiljer får också möjlighet till ”pyssel”.

Du kan träffa forskare, lyssna på korta intervjuer om ”allt” inom textil och mode, lära dig vad det innebär att vara cirkulent, få veta fördelarna med svensk ull, skaffa information om alla utbildningar som Textile Fashion Center erbjuder och mycket mer.

Välkommen den 23 oktober kl 10.00-16.00 till Skaraborgsvägen 3 A till en dag full av upptäckter, upplevelser och inspiration inom ett område som angår oss alla – textil och mode!

Läs mer om Textile Fashion Center Day och se hela dagens program här.

Retail Day (digitalt)

21 september sändes höstens upplaga av Retail Day med spännande samtal, analyser och insikter. Denna gång på höstens tema: Mot den perfekta checkout-upplevelsen.

Efter en minst sagt händelserik utveckling av e-handeln, påskyndad av pandemin och restriktioner i fysiska butiker, är det många som har sett behov av att utvärdera och utveckla kundupplevelsen. Ett flertal experter från branschen var med på plats för att diskutera, analysera och bidra med kunskap. Bland andra::

Urban Lindstedt, programledare för Ehandelstrender
Annelie Gullström, Product Director på Bambuser
Jessica Mattson, Partner på eEquity
Patrik Stoopendahl, Affärsantropolog, SHAPE Consumption och Doktorand Management & Digital Retail, Högskolan i Borås
John Ekman, konverteringsexpert och CMO, ARC
Sara Bergman, Criteria & Sustainability Manager, Svanen​​​​​

I samband med Retail Day släpptes rapporten E-barometern Q2 2021. Carl-Fredrik Teder och Arne Andersson från PostNord presenterade fakta från rapporten och gav sina analyser av halvåret som gått, samt vilka effekterna blir för framtiden.

SE RETAIL DAY HÄR!

LÄS OCH LADDA NER E-BAROMETERN HÄR!