17 oktober – AI och e-handeln

AI-tekniken går framåt med stormsteg och de aktörer som använder artificiell intelligens på rätt sätt kan skaffa sig ett rejält försprång gentemot sina konkurrenter.
Enligt Pricerunners E-handlarindex för Q1 2023 där e-handlarna fått frågan om de utforskat möjligheterna att använda artificiell intelligens i sin verksamhet svarar nästan hälften att de redan har, eller ser möjligheterna att implementera AI i sin verksamhet, och en tredjedel är intresserade av att utreda möjligheterna framöver. Hela 21 procent svarade att de redan implementerat AI i sin verksamhet.

Inför vår frukostföreläsning 17 oktober har vi samlat tre personer som är väl insatta i ämnet, för att diskutera och analysera AI i e-handeln – nu och i framtiden.
Vi är oerhört glada att välkomna:
Torkel Öhman – AI-expert från Amanda AI, som man innan sommaren bl a kunde höra i podden Framtidens E-handel.
Lisa Wallin – Data Analyst på Centiro, som dels kommer att berätta om Techarena Borås spännande innovationssprintar inom ämnet framtidens handel, samt några exempel där Centiro använder AI och data för att skapa en bättre e-handelsupplevelse.
Janne Kemi – grundare och digital strateg på HiveAndFive, som förutom att han kommer att moderera samtalet också bidrar med sin kunskap inom ämnet artificiell intelligens.
Missa inte!

Torkel Öhman
Torkel är medgrundare och CTO på bolaget Amanda AI, ett företag som automatiserar digital marknadsföring med hjälp av AI.
”Vi utforskar kraften i artificiell intelligens (AI) och dess avgörande roll i framtidens e-handel. AI kommer att revolutionera hur vi handlar online genom att skapa skräddarsydda köpupplevelser, förutspå kunders behov och optimera affärsprocesser. Låt oss utforska hur AI kommer att forma och driva framtidens e-handel framåt.”

 

 

 

Lisa Wallin
Lisa är Data Analyst på Centiro.
”Jag jobbar med affärsutveckling och datadriven innovation. Har de senaste åren drivit produktutveckling inom hållbarhet och visibilitet inom leveransnätverk genom databerikning och visualisering. Jag var en del av den första innovationssprinten under Techarena Borås och jobbar just nu med ett venture inom hållbara lokala leveranser. Jag kommer prata om några exempel där Centiro använder AI och data för att skapa en bättre e-handelsupplevelse och om hur innovationssprint som arbetssätt och Techarena Borås som grupp kan stärka kompetens och utveckling inom området. ”

 

 

Janne Kemi
Janne är grundare och digital strateg på HiveAndFive.
”Med en passion för ny teknik och lösningar experimenterar jag för att testa hur AI kan användas för att lösa enkla och komplexa problem och för att skapa nytta i våra affärer. Hur kan AI bli framtidens medarbetare och hur utnyttjar vi styrkan i de nya teknikerna?

Janne var även med i ett av de vinnande lagen i Borås Tech Challenge, där de utvecklade en prototyp på en äventyrsapp där AI spelade en viktig roll.

 

 

Välkommen på Frukostföreläsning – Panelsamtal om AI och e-handeln
Tisdagen den 17 Oktober
Tid: Kl 7.00 – 8.45
Plats: Textile Fashion Center
För medlemmar och deras gäster serveras frukost på The Company kl 7.00 – 7.35
Föreläsning i Vestindien kl 7.45 – 8.45