Föreläsning & Workshop – 4 Oktober

Den cirkulära ekonomin – affärsmöjligheter med ”överskott och spill”

Cirkulär ekonomi är visionen om ett samhälle där produkter och material tillvaratas och cirkuleras vidare i stället för att bli avfall. Ett sätt att arbeta med cirkulär ekonomi är genom symbiossamverkan, där en verksamhets överskott och spill blir en annan verksamhets resurser, ofta med både affärsnytta och minskad belastning på miljön som resultat.

Under den här förmiddagen gästas vi av Tobias Jansson, författare till boken Symbios – om hur avfall blir resurser i den cirkulära ekonomin. Med hjälp av en rad inspirerande exempel berättar Tobias om hur symbiosamverkan går till och leder sedan en workshop där du som deltar får ta på dig ”symbiosglasögonen” för att hitta affärsmöjligheter med överskott och spill.

Tobias Jansson är föreläsare, skribent och konsult med fokus på cirkulär ekonomi och symbios. Han var en av de första att tala om cirkulär ekonomi i Sverige och har i över 10 år inspirerat med sina föreläsningar om möjligheter i det cirkulära samhället

Antalet platser är begränsade till 40 personer så anmäl dig i god tid. Vi bjuder på fika och du kommer också som deltagare att få med dig ett exemplar av Tobias bok.

Eventet är en del av Näringslivsdagen 2023 och samarrangeras mellan Creative Cluster, E-handelsstaden och Borås Stad.

 

Välkommen på föreläsning och workshop!
Onsdagen den 4 Oktober
Tid: Kl 9.30 – 11.30
Plats: Do Tank Center, plan 2 Textile Fashion Center