Digital Business Borås 2023

Digital Business Borås
29 mars 2023!

Nu är det dags igen! Nätverkande, föreläsningar och inspiration i logistik-, tech- och e-handelns tecken. Vi arrangerar återigen en heldag på Textile Fashion Center för företag, utbildare och studenter.

I år är dagen uppdelad i två delar:

Förmiddag 9.00 – 13.00
Föreläsningar, mingel och lunch för våra medlemmar.

Eftermiddag 13.00 – 16.00
Mötesplatsen för studenter och medlemsföretag. Vi ger näringsliv och studenter från högskola, yrkeshögskola och gymnasiet möjlighet att träffas för att knyta kontakter inför framtiden. Under eftermiddagen blir det avbrott för snabba inspirerande föreläsningar och paneldiskussion.

Anmälan – Förmiddag kl 9.00 – 13.00 (11.45)

Anmälan har nu stängt.
Vi har dock några extra platser kvar, utan lunch.
Är du intresserad? Skicka i så fall ett mail till:
karina.andersson@ehandelsstaden.se

DIGITAL BUSINESS BORÅS kl 9.00-13.00

08:30 – 09.00
KAFFE OCH REGISTRERING

09.00 – 9.05
Dagens moderator Sarit Monastyrski hälsar välkommen

Dagens moderator

Sarit Monastyrski
Sarit Monastyrski har en mångårig erfarenhet av att moderera och leda samtal från scener och digitalt. Hennes röst har hörts i radion i snart 30 år och hon har bland annat programlett några av Sveriges Radios största program – P4 Extra, Karlavagnen och Ring så spelar vi. I dag är hon programledare för Kvällspasset i P4. Sarit Monastyrski leder också eftermiddagsprogrammet i P4 Sjuhärad.

09.05 – 9.45
Föreläsning – Anton Peterson, NOOS Digital

”Vilka processer gör att vissa lyckas bättre än andra inom e-handeln?”

Anton Peterson, NOOS Digital
Anton kommer bl a att dela med sig av sin expertis inom ämnet e-handel, utifrån ett ”holistiskt perspektiv”. Hur samordnar man effektivt trafikanskaffning, infrastruktur, förstapartsdata och sortimentsplanering för att säkerställa lönsam tillväxt och kommersiell framgång?
NOOS har hjälpt sina kunder prestera 30% över marknaden och har på kort tid attraherat bolag som Stadium, Sneakers and Stuff, Scandinavian Photo, Djerf Avenue m fl.
Vilka nyckeltal är viktiga för organisationen att styra mot och vilka processer gör att vissa lyckas bättre än andra?
Anton har 10 års erfarenhet från en rad olika bolag i både linje- och konsultroll och kan bl a höras i podden ”Framtidens e-handel”.

09:45 – 10:15
FIKA & MINGEL

10:15 – 11:00
Föreläsning – Arne B Andersson, Peter Hesslin och Felicia Hökars

”Hur viktig är en hållbar leverans för kundupplevelsen och vem ska äga kundrelationen?”

Det är tuffa tider både för handlare och konsument. E-handeln minskar i de flesta kategorier och handlarna måste vara både kreativa, spara kostnader och öka köpupplevelsen.
Arne har bjudit in Peter Hesslin för ett samtal kring: Hur kan e-handelsleveransen stärka kundupplevelsen & vem ska egentligen ”äga” kundkommunikationen i last mile? Handlaren eller logistikaktören?

Arne B Andersson
Arne har tidigare arbetat inom PostNord där han profilerade sig som företagets e-handelsexpert. Sedan några år tillbaka är han konsult och från mars 2022 är han en del av Svensk Handels innovationsteam.

Peter Hesslin
Peter Hesslin har över 30 års erfarenhet inom express-, väg- och e-handelslogistik i Sverige såväl som internationellt. Idag arbetar Peter som interim och rådgivare inom framför allt e-handelslogistik och som coach och mentor. Peter har tidigare bland annat varit affärsutvecklingschef på Airmee och chef för e-handel på PostNord Sverige. Peter brinner för e-handeln från ett 360 graders perspektiv och engagerar sig i tillägg till e-handelns behov, digitala gränssnitt och logistiklösningar även i hållbarhet som ligger honom varmt om hjärtat. Genom sin breda logistikerfarenhet och breda nätverk har han god förståelse för branschen och dess behov av utveckling i såväl teknik som kunskapsöverföring.

Felicia Hökars
Felicia Hökars arbetar som projektledare i ASTER – Alliance for sustainable e-commerce, ett initiativ som strävar efter att Sveriges e-handelssystem ska vara ledande inom hållbarhet. Som projektledare på ASTER driver hon flera komplexa innovations- och samverkansprojekt inom området och för henne är skapandet av samhällsnytta en drivkraft. Hon brinner för smarta lösningar som bidrar till ett mer hållbart samhälle. Felicia har en bakgrund som konsult med fokus på digitalisering av transportsystemet.

11:00 – 11:30
Föreläsning – Ida Johansson, Hyred

”En mänskligare rekrytering genom AI”

Ida Johansson , Hyred

Med en ny generation av medarbetare som nu kommer in på arbetsmarknaden har spelreglerna ändrats. Med sitt bolag Hyred utvecklar Ida Johansson en AI teknik för att omforma sättet vi mäter kompetens. Ida resonerar kring hur vi sätter människor först i en automatiserad rekryteringsprocess. Vad värdesätter, attraherar och utmanar dagens unga medarbetare? Vem kan lära oss allt om den nya generationen, om inte en 21-åring?

Ida är företagsledaren och systemutvecklaren ifrån Limmared som vi numera läser om i världens största affärstidningar Fortune Magazine och Bloomberg. Med hyllningar från Sir Richard Branson och som nyligen utnämnd till Europas mest lovande entreprenör i sin ålder har 21-åriga Ida från Limmared en imponerande meritlista. Historien blir än mer intressant när resan började bakom en dator och YouTube, i en studentlägenhet i Knalleland.

11:30 – 11.45
Vad händer inom Techarena Borås?
Innovationssprint och Borås Tech Challenge

11.45 – 13:00
LUNCH

Anmälan – Förmiddag kl 9.00-13.00 (11.45)

Anmälan har nu stängt.
Vi har dock några extra platser kvar, utan lunch.
Är du intresserad? Skicka i så fall ett mail till:
karina.andersson@ehandelsstaden.se

13.00 – 16.00
DBB 2023 Student – Mötesplatsen för näringsliv och studenter

Vår mötesplats för näringsliv och studenter

Inom vår bransch e-handel, logistik och tech finns en stor bredd av yrkesroller och bolag. Nu vill vi ge studenter och våra medlemsföretag möjlighet att träffas och knyta kontakter för framtiden. Här får ni möjlighet att ses, diskutera, boka in framtida studiebesök, praktikplatser, ex-jobb mm och inte minst säkra företagens framtida rekryteringar med kompetens utbildad i vår region!

Anmälan – Eftermiddag kl 13.00-16.00

Vill ditt företag vara med som utställare? – kontakta karina.andersson@ehandelsstaden.se

Vill du som medarbetare i ett av våra medlemsföretag besöka DBB 2023 Student utan att vara utställare?
Varmt välkommen – ingen föranmälan krävs.

Student? Läs mer och anmäl dig på www.jobbamedehandel.se/dbb-student