Google Digitalakademin #försverige

En del av Googles globala program, Grow with Google, som har som målsättning att hjälpa småföretagare och arbetssökande att stärka sina digitala kunskaper.

2020 har varit ett år fyllt med utmaningar för Sveriges småföretagare. Permitteringar och uppsägningar har varit ett faktum och vissa branscher har varit särskilt drabbade, bland annat detaljhandeln, besöksindustrin och kulturområdet. Pandemins två vågor med omfattande restriktioner gör att många företagare går in i 2021 på skakiga ben. I tider som dessa krävs det att man hittar nya sätt att nå ut till sina kunder. I detta sammanhang öppnar digitaliseringen otroligt många dörrar. Genom att ha en stabil digital grund att stå på, kan man hitta nya sätt att sälja, öka sin lönsamhet och förbättra sin konkurrenskraft. Detta är av största vikt då nya jobb främst skapas i just små och medelstora företag och därför är det viktigt att dessa företagare har de digitala verktyg som behövs. 

Som små- och medelstor företagare kan den digitala resan kännas utmanande. För att kunna stötta just små och medelstora företagare har Google Digitalakademin allierat sig med en rad starka samarbetspartner och tagit fram en digital kunskapsplattform, #förSverige. 

Under 2021 kommer Google Digitalakademin att fokusera på små- och medelstora företagare och erbjuda kostnadsfria livestreamade kurser som sänds från samtliga 21 län, från Skåne i söder till Norrbotten i norr. Målsättningen är att utbilda 21 000 företag i alla Sveriges 21 län under 2021. Deltagarna kan se fram emot att få de digitala verktyg som behövs för att lyckas med att ta sina företag online. Föreläsarna är några av Sveriges mest framstående digitala experter inom sina respektive områden med lokal förankring och fokus på just små och medelstora företag. 

Borås Stad är huvudvärd för Västra Götalandsregionen och bland de lokala företag som kommer att vara med och leda utbildningarna, ser vi bl a  ett av E-handelsstadens medlemsföretag – High End Media Group.

Läs mer om projektet här
Anmälningslänk
Se informationsfilm om projektet

Har du frågor? Kontakta Anna Mattsson, Digital Näringslivsutvecklare Borås stad: anna.mattsson@boras.se