23 oktober – Textile Fashion Center Day

Den 23 oktober bjuder Textile Fashion Center in till öppet hus! Upptäck – Upplev – Inspireras av historiens och framtidens textil och mode. Textile Fashion Center Day är en dag med unika möjligheter att komma ”bakom kulisserna” i Borås center för textil och mode.

Bland annat visas Textilhögskolans unika labbmiljöer och Smart Textiles Showroom med exempel på forskningsresultat, produktutveckling och framtidens hållbara textil och mode.

Textilmuseet guidar i sina ”dolda” samlingar och under dagen invigs en utställning med texstilkonstnären Ian Berry. Där visas uppmärksammade multimediautställningen Craft Rituals och Ung Svensk Form liksom permanenta utställningar. Barnfamiljer får också möjlighet till ”pyssel”.

Du kan träffa forskare, lyssna på korta intervjuer om ”allt” inom textil och mode, lära dig vad det innebär att vara cirkulent, få veta fördelarna med svensk ull, skaffa information om alla utbildningar som Textile Fashion Center erbjuder och mycket mer.

Välkommen den 23 oktober kl 10.00-16.00 till Skaraborgsvägen 3 A till en dag full av upptäckter, upplevelser och inspiration inom ett område som angår oss alla – textil och mode!

Läs mer om Textile Fashion Center Day och se hela dagens program här.