Att jobba med e-handel

Att lyckas attrahera unga människor till e-handelsbranschen är avgörande för både hållbar och långsiktig tillväxt i vår region. En stor utmaning för branschen i Sjuhäradsbygden är bristen på kompetens. En del företag har tvingats outsourca delar av sin verksamhet och andra har blivit tvungna att etablera satellitkontor utanför regionen, för att lösa problemet.

E-handelsstaden Borås arbetar därför med ett projekt vars syfte är att:
• Synliggöra den bredd av yrkesmöjligheter som finns inom branschen (där vi inkluderar logistik och IT) för framtidens arbetskraft i åldern 18-25 år.
• Lyfta branschens attraktionskraft som arbetsgivare.
• Inspirera målgruppen att intressera sig för yrken inom branschen och söka sig till relevanta utbildningar alternativt starta sin yrkesbana inom branschen.
Läs mer om projektet här.

På sidan jobbamedehandel.se (länk här),  kan den som är nyfiken på branschen gå in och se både inspirerande filmer och undersöka vilka utbildningsmöjligheter som finns i regionen. Vi kommer också inom kort att presentera ett antal intervjuer med yrkesverksamma unga i branschen.

I vår första film får vi möta Sofie Axelsson, web producer och ansvarig för den digitala marknadsföringen på Ateljé Margaretha.